Бургаската полиция с общ проект за миграцията в партньорство с турските служби.На

...
Бургаската полиция с общ проект за миграцията в партньорство с турските служби.На
Коментари Харесай

Бургаската полиция с общ проект за миграцията в партньорство с турските служби

Бургаската полиция с общ план за миграцията в партньорство с турските служби.

На публична гала в Бургас шефът на бургаската полиция ст. ком. Емил Павлов получи контракта за стартирането на плана „ Повишаване на потенциала и възстановяване на съдействието на правоприлагащите органи на територията на областите Бургас, Хасково и Ямбол, Одрин и Къркларели в региона на миграцията ", който локалната конструкция на силовото ведомство ще извършва в партньорство с турските служби в Одрин и Къркларели със средства по програмата за Трансгранично съдействие ИТЕРРЕГ България – Турция 2021-2027 година.

Папката бе предадена на партньорските организации от Милен Обретенов, началник на програмата в България. " Поставяме началото на най-големия план по програмата на стойност над 1,7 млн. евро.

Той е огромен освен поради цената си, само че и заради стратегическата си значимост за България, Турция и целия Европейски съюз. В разгара на международна неустановеност измежду рецесии, ние влагаме в надграждане на съществуващата инфраструктура в двете страни. 

Още при създаването на програмата сме избрали да финансираме най-ключовите и неотложни действия. Подходили сме точно и ни прави усещане фактът, че службите в България и Турция ще имат взаимни образования, т.е. европейската подкрепа ще се влага освен в съоръжение, но и в взаимни действия ", сподели заместник-министърът на районното развиване Ангелина Бонева.

Тя приветства гостите от Република Турция - заместител регионалните шефове на упоменатите турски области, чиновници на общинските администрации. На срещата участва и Генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун.

Проектът, който ще се извършва от двете страни, предвижда закупуването на модерно съоръжение за структурните звена на службите, ангажирани в противодействието на незаконната миграция, както и провеждането на взаимни образования, демонстрационни действия и работни визити за обмяна на опит сред вътрешните министерства на България и Турция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР